Cunoaşte-te pe tine însuţi si îndeplinește-ţi visele!

Share Button

Share Button

10 ian. 2012

7.Alegerile inconştiente si cele conştiente din viaţa noastră



Viața ne este dată să o trăim și cu bune și cu rele. Depinde de noi ce alegem să trăim. Ceea ce contează este să alegem acele situații și persoane care ne ajută să creștem. Orice alegere pe care o facem în viață ne va afecta pe viitor.
Viitorul nostru depinde de fiecare alegere pe care o facem zi de zi. De aceea este indicat să facem doar alegeri care ne ajută și ne susțin în viață. În acest mod atingem fericirea personală și avem o viață frumoasă.
De multe ori ne angrenăm în diverse activități zilnice din impuls și datorită faptului ca ne-am obisnuit cu aceste lucruri ajungem să constatăm ca nu au fost cele mai bune decizii. Acest lucru se datoreaza faptului că le-am facut in mod inconștient.  
Deciziile pe care le luăm în fiecare zi ne aduc rezultate zi de zi. Rezultatele pozitive ne aduc bucurie, fericire, împlinire, liniște și tot ce este mai bun. Rezultatele negative ne face să fim triști, supărați și descurajați.
O alegere inconștientă este aceea care ne face să cădem pradă celor din jur. În aceste alegeri omitem liberul albitru. Acesta reprezintă capacitatea ființei umane de a alege ceea ce vrea fără a se lăsa influențat de factorii externi. Atunci când ne folosim de liberul albitru ajungem sa facem  alegeri conștiente care ne vor ajuta să ne dezvoltăm pe noi cât și pe cei din jurul nostru.
O alegere conștientă este aceia care ne ajută să ne punem în aplicare visele. De asemenea ea contribuie la dezvoltarea tuturor persoanelor care ne susțin. Aceste alegeri ne duc in situația câstig-câstig prin care putem să ne punem în valoare unii pe alții și prin care putem face diferența în societate
În marea majoritate a cazurilor facem alegeri care ne consumă mult timp și care ne face să ne îndepartăm de la visele noastre. De  asemnea facem alegeri care ne aduc anumite beneficii pe termen scurt, însa cele mai importante alegeri sunt cele care ne ajută pe termen lung.
Dacă v-ati opri câteva minute și v-ati face o retrospectivă la ceea ce aveti în acest moment la ce concluzie ați ajunge? Acum vă rog să faceti o pauză de 10 minute timp în care să reflectați la cele mai importante decizii din viața voastră. Cum v-au ajutat aceste decizii? Ce consecințe au avut aceste decizii pentru dumneavoastră și cei din jur?
La final vă rog sa trageți concluziile necesare și să hotărâți cum vreti să procedați în continuare. Folosiți aceste concluzii pentru a face alegeri conștiente. În acest mod veți ști ce aveți de făcut mai departe în viața dumneavoastră.
Îți mulțumesc pentru timpul acordat și îți doresc ca toate visele să ți se îndeplinească și să ai parte de tot ce e mai bun în toate domeniile vieții tale.
Mă bucur pentru timpul pe care mi l-ai acordat pentru a citi aceste rânduri. Dacă ți-a plăcut ce ai citit lasă comentarii, dă share la articol pe rețelele sociale pentru a putea ajuta pe cei din jur să se dezvolte și să aibă o viață fericită și împlinită!

0 comentarii:

Share Button

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *