Cunoaşte-te pe tine însuţi si îndeplinește-ţi visele!

Share Button

Share Button

23 ian. 2012

9.Efectele somnului asupra organismului



Somnul reprezintă starea fiziologică normală și de repaus a tuturor oamenilor. El este benefic pentru recuperarea forțelor. Se manifestă prin încetarea totală sau parțială a functionării conștiintei prin relaxare musculară, încetinirea circulației, a respirației și prin vise.
Somnul este vital pentru sănătatea noastră. Se recomandă ca să dormim minim 8 ore pe noapte. În cazul în care dormim mai puțin ne este afectată memoria, capacitatea de a învăța și creativitatea.
Memoria  reprezintă un proces prin care oamenii întipăresc, recunosc și reproduc senzații, sentimente, cunoștinte. Memoria umană functionează pe termen scurt si pe termen lung.
Memoria de scurtă durată presupune să folosim informația pe care o stocăm imediat până în momentul în care intervine uitarea. Se spune că memoria de scurta durată presupune să memoram 7 lucruri sau obiecte. În capacitatea noastră de memorare contează dacă acele obiecte le vedem în mod frecvent sau le vedem pentru prima dată
Pentru a face trecerea la memoria de lungă durată prin accesarea memoriei de scurtă durată prin diverse repetiții,  asociații, încărcătura emoțională, înțelegere și legături logice. Aceste informații sunt accesate în mod frecvent  până se consolidează informațiile în memorie. Ele sunt adunate în timp și alcătuiesc  memoria de lungă durată. 
Mintea noastră le accesează în mod aleator în  momentul în care ajungem să reluăm diverse activități sau obiceiuri din trecut.
Capacitatea de a invăța reprezintă  capacitatea noastră de a urmări și a persevera în învățare, de a ne organiza timpul care îl alocăm pentru a ne informa  atât la nivel individual cât și în grup.
Atunci când constientizăm nevoia noastră de a învăța trebuie să avem în vedere oportunitățile pe care viața ni le oferă precum și felul în care putem depăși obstacolele .
Prin învățare ajungem să deprindem diverse cunoștințe care în timp vor ajunge să se întipărească în memoria noastră. O dată ce am asimilat anumite cunoștinte trebuie ca să le punem in practică in viata reală .
Pentru ca abilitatea noastră de a învăța să fie folosită la maxim avem nevoie să ne  automotivăm și să ne creștem nivelul de încredere în propria persoană.
Creativitatea reprezintă un proces complex, dinamic și unitar care ne angrenează întreaga personalitate umană implicând structura socială și culturala a personalității și anumiți factori externi pentru a realiza cea mai mare formă de manifestare a comportamentului uman, finalizată prin producerea noului care are valoare socială, concretă sau abstractă
De asemenea ea ne face să vedem viața diferit față de cei care o văd doar dintr-un unghi de vedere și ne permite să găsim soluții acolo unde nimeni nu se așteaptă. Aceaste soluții poate face ca în anumite situații în care viața ne este pusă la încercare să depașim cu brio orice obstacol
În alte situații ideile creative contribuie la dezvoltarea armonioasă a proiectelor din diverse organizații. 
Atunci când reușim să aducem ceva nou unui proiect facem ca profitul să crească mai ușor sau să  micsorăm termenul de finalizare a lui.
Toate ideile creative fac diferența în lume prin faptul că nimeni nu s-a mai gandit la acele soluții.
Îți mulțumesc pentru timpul acordat și îți doresc ca toate visele să ți se îndeplinească și să ai parte de tot ce e mai bun în toate domeniile vieții tale.
Mă bucur pentru timpul pe care mi l-ai acordat pentru a citi aceste rânduri. Dacă ți-a plăcut ce ai citit lasă comentarii, dă share la articol pe rețelele sociale pentru a putea ajuta pe cei din jur să se dezvolte și să aibă o viață fericită și împlinită!



1 comentarii:

George spunea...

Somnul este cel care ne ajuta sa avem echilibru in ot ce realizam. Multumesc de postare. Esti minunat.

Share Button

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *